Zunanjost

Izbira fasade

Fasade je zunanji obraz hiše. Lahko bi rekli celo, da je fasada “pika na i”, vsaki arhitekturi. Kako zunanjost spremeni videz celotnemu objektu, pokaže že naprimer prenova nekoč “sivega” bloka, ki z novo fasado zasije v povsem novi luči.

Fasado bi lahko poimenovali tudi zunanja obleka hiše. Kljub običajno prvemu vtisu, ki ga daje s svojim videzom, je pravzaprav glavna naloga fasade toplotna izolacija zgradbe in s tem zaščita pred vremenskimi vplivi (vroče, hladno, dež,…). Urejena zunanjost objekta pa prispeva tudi k požarni zaščiti in nenazadnje zvočni izolaciji.

Izbira primerne fasade pa je veliko večji zalogaj, kot zgolj barvanje sten. Seveda tudi pri fasadi izberemo barvo in želeno obdelavo, a pri fasadi ne moremo enostavno “prebarvati” celotne hiše, če nam izbrana barva ni všeč. Strankam zato ponujamo izris zunanjosti hiše in 3d vizualizacijo, ki s pomočjo foto realističnih renderjev, pokaže končni videz vašega objekta. S tem pa tudi prednosti in pomanjkljivosti. Primer izrisa ureditve zunanjosti si lahko pogledate v spodnji galeriji. © 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha