Nasveti

Vse kar je dobro vedeti pred izdelavo kuhinje

Pri urejanju kuhinje se najprej srečamo s postavitvijo, ki nam jo posredno določa prostor,

pri večjih prostorih lahko izberemo med obliko L in otočno postavitvijo elementov.

Kuhinja v malem

Če gre za adaptacijo,  pri postavitvi elementov pazimo na odtoke , napeljavo, in odvodno cev za napo.  V kolikor imamo možnost spustiti strop za 15 cm, lahko kuhališče postavimo poljubno.

Med izbiranjem kuhinje pa so predvsem pomembna

VODILA PREDALNIKOV: Dobra vodila brez težav zdržijo 20 let. Najbolj priznana so Blum in Grass. Paziti je potrebno še na nosilnost. Zelo široki predali so lahko včasih problematični za odpiranje, saj imajo mehanizem z največjo nosilnostjo. VRATCA : Vratca so poleg vodil najbolj pomembna stvar. So vidni del kuhinje, ki je vedno na udaru, zato je potrebno izbrati ustrezni material. Poznamo -Vratca iz iverala, robljene z ABS-om. Ki so cenovno dostopna in trpežna, problematično je le pri svetlih kuhinjah (belih, vanilija …), ker se pri robu lahko vidi lepilo.

-Vratca iz prevlečena z folijo Lahko dajejo videz visokega sijaja in so cenejši nadomestek lakiranih vratc. -Lakirana vratca iz mediapana, so lahko mat ali sijaj – barve po želji, ponavadi pri frontah kuhinj višjega cenovnega razreda. Vseeno je možno, da lak z leti razpoka.

-Vratca iz furnirja. Kvalitetna vratca ki dajejo občutek pristnega lesa. Ne razpokajo in se ne krivijo kot masivna vrata,

– Pri masivnih vratih je dobro vedeti  da  tako kot pri furnirju les z leti spremeni odtenek

Izberemo pa si lahko razne stilne vzorce vratc.

KORPUS ali omarice

Pazimo, da je ogrodje omar trpežno izdelano in da ima čim večji izkoristek. Pojavljajo se tudi pedali v podnožju, vendar je vprešljiva higijeničnost vsebine tik nad tlemi.

DELOVNA POVRŠINA – PULT: -Klasični zaobljen ultrapasni pult je standardne  debeline 4 cm in se ga pogosto uporablja, je trpežen, ne sme pa se dajati nanj vročih posod

-V modernejših kuhinjah se uporabljajo NE zaobljeni pulti z abs robom, ki imajo podobne karakteristike kot običajni pulti le da so poljubne debeline od 4 – 12 cm.

-Granitni PULT. Ponavadi je debeline od 3 -6 cm. Je zelo trpežen, vendar  hladen na dotik in ima viden spoj.

-Kerrock:  je Lahko brez  vidnega spoja, možna je tudi izdelava stenske obloge kot nadaljevanje pulta. Ni tako trd kot velja prepričanje in ne odporen na vročino, ga je pa možno čez čas prebrusiti in je spet kot nov.

-Umetni kamen. je Dekorativen in zelo trpežen, edina slabost je visoka cena.

VRSTE OMARIC

KOTNE OMARICE: Ker so kotne omarice lahko eden najdražjih elementov v kuhinji je dobro vedeti različne vrste.

-Kotna omarica z luncami z ledvičkami z košarami (Magic corner)  zvrtljivim mehanizmom

V kot pa lahko damo tudi predalnik ali pečico. Sicer je slab izkoristek prostora, je pa precej priročno. ROLO OMARICE:

IZVLEČNE OMARICE: Predvsem visoke je teško izvleči, ko so enkrat polne.Priporočljivo je ločeno odpiranje spodnjega in zgornjega dela. VISEČE OMARICE: Klasične in dvižnih je več vrst in mehanizmov. Najprej je tukaj klasična dvižna vratca z klasičnim dvižnim mehanizmom.Zdrži najdlje časa, je najcenejši, ni pa najbolj udoben za odpiranje.

Ustavimo se lahko še pri ročajih, kjer je treba paziti, da niso samo lepi. Vsak ročaj je dobro poizkusitii, ker obstaja možnost, da vam je zelo všeč, vendar pa ni dober za odpiranje omaric (preozek, preoster rob, zatikanje oblačil…).

Pri kuhinji si je treba vzeti dovolj časa, da si izberete tisto v kateri se boste počutili dobro in v kateri bo optimalno razporejen prostor. Tako da bo pri roki vse kar potrebujete za kuhanje in da vam bo kuhinja tudi ergonomsko pisana na kožo.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '422'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha