Dnevne sobe, Kopalnice, Kuhinje, Mladinske sobe, Pisarne, Poslovni prostori, Spalnice, Stanovanja

Moderno stanovanje slo. glasbenika

Opremljanje stanovanja je proces, ki se splete med stranko in arhitekturnim svetovalcem. Opremljanje stanovanja je mnogo več, kot le gola postavitev opreme v dom. V procesu opremljanja iz stanovanja naredimo dom. Za to je tesno sodelovanje in poznavanje stranke, njenih zahtev, želja in nenazadnje življenjskega ritma, izredno pomembno.

Pri InDizajnu do vsake stranke pristopimo individualno. Eden izmed naših projektov je tako bila ureditev doma za popularnega glasbenika iz Ansambla Modrijani, Blaža Švaba.

Blaž je izredno komunikativna in razgledana oseba, ki živi izredno hiter tempo. Razpet je med delom na Inštitutu Antona Trstenjaka in pestro glasbeno kariero. Pri opremljanju stanovanja zanj smo izhajali iz tega, da mora stanovanje odgovarjati njegovemu bio ritmu. Pred samo 3D vizualizacijo je Blaž imel zgolj dve zahtevi. Oprema naj bo čim bolj izčiščena, a funkcionalna, ampak nikakor sterilna. Prav tako je želel, da v njegov dom vnesemo barve. Rezultat je sodobno stanovanje, minimalističnih linij z jasno zgodbo – manj je več. Kljub izredno minimalističnemu pohištvu, ki ga je izdelalo podjetje Bipis d.o.o., stanovanje ne deluje sterilno. Beli dela družbo jagodna rdeča, ki vnaša toplino in daje osebni pečat.

Rdeča je barva strasti in prav gotovo odraža samega lastnika.

Dvosobno stanovanje omogoča lahkotno bivanje in prostor za delo in sproščanje. Ob vhodu nas pozdravi svetel hodnik. Kopalnica v mineralnih barvah poskrbi za prijetno prebujanje. Majhen prostor, ki pa skriva veliko malih detajlov. Veliko ogledalo in blokec za pisanje pesmi pod tušem. Mehke brisače, ki jih pospravimo v premišljeno izdelane omare. Skozi hodnik se lahko sprehodimo v spalnico. Vso pohištvo v njej je narejeno po meri, kar je bilo pri posebej pri omari nujno, saj se soba zaključuje pod naklonom. Dnevna soba je povezana z manjšim delovnim kotičkom in izhodom na balkon. Prav gotovo v sami dnevni sobi najbolj izstopa velika, s kamnom obložena stena, ki prostoru daje »šik« dotik. Kamorkoli pogledamo najdemo male »bonbončke«, ki delajo prostor edinstven. Bel klavir, ki kar kliče po tem, da nekdo zaigra nanj. Rdeč stol, ki razbija belino pohištva. Obilica knjig, ki pripovedujejo svojo zgodbo. Usnjen bel kavč, ki ga igrivo popestrijo mehke blazine. Kuhinja in jedilnica, sta prav tako kot ostali prostori opremljeni minimalistično. Ljubezen do lepih stvari, malih trenutkov, rumene barve in potovanj. Vse obiskane in bodoče destinacije.

Verjamemo, da smo pri InDizajnu uspeli ustvariti topel ambient, ki je več kot stanovanje. Je dom, ki omogoča počitek utrujenemu kreativcu in obenem vliva energijo in inspiracijo za nove podvige. V spodnji galeriji si lahko ogledate fotografije stanovanja. Za InDizajn jih je posnel Luka Esenko.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha