Nasveti

Pastelne barve v stanovanju

Pastelne barve so odtenki, ki delujejo rahlo zabrisani ali s pomočjo bele barve osvetljeni toni. Pogosto med pastelnimi barvami najdemo roza, svetlomodro, lila, rumeno, svetlo zeleno in druge nežnejše odtenke. Pastelne barve so zelo pogoste pri opremljanju otroških sob- vzbujajo namreč ozračje zaupanja in niso tako dražeče, kot jasnejše in bolj zasičene barve. Vedno pogostejše pa so pastelne barve tudi pri opremljanju bivalnih prostorov, le tem dodajo kanček rahločutnosti in prefinjenosti.

V kolikor želite v svoj dom vnesti le kanček pastelnih odtenkov začnite pri manjših dodatkih. Naprimer v kuhinjo postavite gospodinjske pripomočke prikupnih pastelnih odtenkov. Ali pa pusti beli sobi privoščite manjše dekorativne posege nežnejših tonov. Na povsem belo steno obesite slike z okvirji pastelnih odtenkov. V predsobo postavite vazo v svetlejšem odtenku ali pa enostavno pobarvajte kakšno manjšo steno v odtenek po želji. To je posebej primerno za vse prostore v katerih se želimo sproščati.

Krasen način za dodajanje “iskric” v stanovanje je tudi t.i. stanovanjsko recikliranje- kar na kratko pomeni, da iz uporabnih predmetov, ustvarimo nove kose. Za kaj ne bi naprimer preoblekli stare sedežne, ki vam že dolgo ni več všeč? Ali pa tabureju v kotu dali nove podobe? Izbira tapetniškega blaga je res velika. Morda med njim najdete odtenek pastelne barve in prikupen vzorec, ki bo kot nalašč za vaš dom. Pohištvu pa lahko novo luč vdahnete tudi z malce barve. Pobarvajte star lesen stol in mu dodajte malce skandinavskega šarma. Nekaj navdiha za vas smo poiskali v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2871'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha