Nasveti

Brazilski stil notranje opreme

V teh dneh, ko je veliko govora o  nogometni evforiji in Braziliji, smo mi “pokukali” med njihove barvne zidove in se dotaknili brazilskega sloga opremljanja. Predstavljamo vam simpatično pisano stanovanje oblikovalke Gislene Lopes. Gre pravzaprav za obnovljeno stanovanje v zgradbi, ki jo je prvotno zasnoval Oscar Niemeyer v regiji Belo Horizonte. Oblikovalka se je pri obnovi lotila preoblačenja “klasičnega” stanovanja v vibrantne barve, ki odražajo lastnikov značaj.

Velika karakterna lastnost stanovanja, je prav gotovo uporaba izrazitih barv in vidnih tekstur. Oblikovalka je tako ustvarila prostor, ki se poigrava z idejo presenečenja in popolne umirjenosti na drugi strani. Barve sten so pobarvane v močne odtenke. Opazimo lahko vse od petrolej modre, bordo rdeče do skorajda antracitno sive. Barve razbijajo umeščene slike s okvirji v enakem odtenku, kot je stena. V stanovanju najdemo kar nekaj oblikovalskih bonbončkov kot naprimer: luč  Micasa ali stol Charlesa Eamesa. Moderno preobleko stanovanja pa prijetno popestri mahagonijev parket, ki je bil zgolj prenovljen in je tako nekaka povezava s prvotnim videzom stanovanja. Omenjeno stanovanje si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '5740'}); });


© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha