Nasveti

Opremljanje doma po skandinavsko

Skandinavski stil je na kratko:  preprost in čist. Barve in uporabljeni materiali niso kričeči, prej skromni, a kljub temu nikakor niso sterilni, kaj šele dolgočasni. Verjetno se ob omembi skandinavskega sloga vsi naprej spomnimo na Ikejo. Vendar je njihov slog notranje opreme veliko več. Nekaj teh opremljevaljskih trikov, ki jih lahko uporabite tudi za svoje stanovanje, vam bomo predstavili danes.

Skandinavci uporabljajo barve, ki so odraz njihovega življenja. Prevladujejo predvsem  zime, ki seboj prinašajo pomanjkanje svetlobe. Zato v skandinavsko opremljenih domovih prevladujejo svetle barve, ki nadomestijo pomanjkanje dnevne svetlobe. Barvna paleta je torej preprosta: od snežno bele, do umazano bele, bež odtenkov, svetlo sive in svetlo modre barve. Zasledimo pa lahko tudi nežno zelene odtenke. Zelo pogosto pa bomo opazili tudi kakšen kos pohištva ali dodatek v izraziti barvi, ki vso belino še bolj poudari.

Skandinavsko pohištvo je v največji meri elegantno. Naj bo belo ali izdelano iz lesa, največkrat breze, bukve, jelše ali belega bora, je v večini izčiščeno. Nima nepotrebnih dodatkov, kor so ornamenti, krivulje in rezbarije. Precej pogosto pa je tudi tako imenovano pobarvano pohištvo. Tako lahko najdemo tudi svetlo modre ali sive kose notranje opreme. Velik poudarek pri notranji opremi pa Skandinavci namenjajo svetilom. Značilni so številni lestenci, stenske in namizne svetilke. Vsa svetila pa se zelo enostavnih oblik in velikokrat v črni ali kakšni izraziti barvi. Pogosto pa uporabljajo tudi svečnike in sveče, ki so razporejeni po celotnem stanovanju ali hiši. Za navdih, vam v spodnji galeriji prestavljamo simpatično švedsko stanovanje.

 

 

 

 

 

 

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '5697'}); });


© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha