Nasveti

Najmanjša italijanska hiška

Opremljanje majhne hiše ali bolje rečeno hiške je svojstven izziv. Sedaj pa si predstavljate, da se lotevate prenove hiške, ki ima tloris v vsaki etaži zgolj 7 m². Prav takšnega podviga se je lotil arhitekt in oblikovalec Marco Pierazzi, ki je zase in svojo družino  v Rimu, prenovil in nanovo opremil najmanjšo hiško v Italiji.

To prekrasno stanovanje se ponaša s odlično lokacijo, nahaja se namreč le lučaj stran trga sv.Petra. Lokacija pa ni edina kvaliteta, ki dela to majhno stanovanje veliko. Preseneča izrazita prostornost, ki se zaradi velikosti tlorisa, zdi skorajda nemogoča. Arhitekt je s premišljeno zasnovo, zgradbo iz leta 1700 spremenil v moderen brlog, ki ohranja vso spoštovanje do obstoječe hiše.

V spodnji galeriji si lahko ogledate hiško, ki res preseneča. Vso pohištvo je izrazito funkcionalno in izraža načelo manj je več. Popolnoma opremljena kuhinja s številnimi predali izkoristi vsak centimeter, miza se pospravi in tako v majhni kuhinji omogoči dovolj prostora za gibanje. V spalnici najdemo kavč, ki je lahko bodisi počivalnik ali udobna postelja. V hiši ne manjka niti kopalnica, ki je majhna a obenem dovolj prostorna za vse dnevne rituale.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2832'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha