Nasveti

Predelne stene in strešna okna

V kolikor se pri adaptaciji soočate s spremembo namembnosti prostorov, kmalu spoznate omejitve, ki jih predstavlja prostor. Ponavadi je potrebno večji osrednji prostor pregraditi v dnevno in kuhinjo, mogoče dodati kopalnico, ali pa otroško sobo.

Med najbolj uporablljenimi VELUX

Kako spremeniti podstrešje v prijeten prostor

V želji po čim večjem izkoristku prostora in čim manjšem gradbenem posegu se za najbolj primerne izkažejo suhomontažne predelne stene –  bodi si mavčno kartonske ali predelne stene iz itonga. Pri gips oziroma mavčno kartonskih ploščah je pomembna izbira podkonstrukcije, zvočne izolacije in debeline plošč, glede na namembnost. recimo višje stene močnejša podkonstr in dvojne plošče.. Imajo pa te stene še to prednost da lahko v sredino skrijemo vso instalacijo.

Pri pregrajevanju prostora ponavadi pride do pomanjkanja naravne svetlobe. V tem primeru se lahko odločimo za predelne stene z nad svetlobo, ali pa steklene predelne stene, ki se še posebej dobro odrežejo v pisarniških prostorih.

V masnardnih prostorih pa so precej uporabna in razširjena možnost strešna okna.

Skupna potrebna površina okenjskih odprtin v mansardah je 20% tlorisne površine, dosegamo pa jo z strešnimi okni, pri tem pa pazimo, da če je le možno okna niso preveč izpostavljena soncu in da je montaža izvedena kvalitetno.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '419'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha