Nasveti

Lesena preproga

Elisa Strozyk je ime, ki si ga je vredno zapomniti. Gre za talentirano, mlado nemško oblikovalko. Danes vam predstavljamo eden izmed njenih zadnjih projektov- leseno preprogo. Preproga je izdelana iz pobarvanih lesenih delov, ki so pritrjeni na tekstilno osnovo. Celotna preproga je tako ne samo preplet dveh različnih materialov, ampak tudi same dinamike mehkobe in trdote.

Če preprogo pogledamo pobližje, vidimo da je sestavljena iz majhnih trikotnikov, ki so različno pobarvani in osenčeni. Na ta način zaživi pisan geometrijski vzorec, ki definira celotno podobo te čudovite kompozicije likov. Ne bomo pretiravali, če rečemo da so njene preproge na nek način celo umetniška dela- ki se zaradi svoje fleksibilnosti lahko pojavljajo skorajda v unikatnih postavitvah. Prav gotovo imajo lesene preproge Elise Strozyki nekaj več, kot pričakujete od klasične preproge.

Velik potencial lesene preproge je prav gotovo njena praktičnost. Enostavno jo lahko zvijemo v rolo in odnesemo seboj. Velik plus pa je tudi njena diverznost- krasna je na tleh, zgubano jo lahko uporabimo kot ambientalni dodatek ali pa jo preprosto obesimo na steno, kot umetniški dodatek. Preprogo, ki nas je navdušila, si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2865'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha