Nasveti

Ureditev domače knjižnice

Kljub poplavi elektronskih medijev in tako imenovanih e.knjig, knjige ohranjajo svojo vrednost. Skorajda ni slovenskega doma, ki ne bi premogel vsaj ene manjše knjižne police. Urejanje večje knjižnice oziroma razvrstitev večih knjig pa se hitro zaplete, ko ugotovimo, da imamo kopico knjig in premalo prostora. Kako uredite knjige, da bodo privlačen in predvsem pregleden del prostora?

Danes vam predstavljamo nekaj idej za ureditev domače knjižnice. V dnevnih sobah prevladujejo police in regali, ki so bodisi velik del stene ali zgolj zapolnjujejo manjši del omare. Preden se lotite urejanja police predlagamo, da vse knjige enostavno zložite na velik kup. Na ta način boste najlažje ocenili koliko polic pravzaprav potrebujete. V kolikor ne boste našli ustreznih polic v trgovinah s pohištvom jih lahko izdelate po meri, da bodo ustrezne in prilegajoče pa poskrbi izris prostora.

Knjige v domači knjižnici najlažje razporedite po kategorijah.Tako naprimer na eno polico položite zgodovinske, akcijske, dramska dela, ipd. Za knjige, ki jih ne morete razvrstiti ustvarite preprosto posebno polico. Prav gotovo urejenost same knjižnice pove veliko o vas. Knjige so na nek način pisana zapuščina, ki bo lepo pospravljena, še dolgo razveseljevala. Nekaj navdiha za ureditev vaše knjižnice, lahko poiščete v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2862'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha