Nasveti

Nizko energijska hiša Gemini+

Med nizko energijske hiše štejemo tiste objekte katerih potrebna toplota za ogrevanje stavbe znaša med 35 in 60 kWh/m2 a.  Nizko energijske hiše odlikuje dobra toplotna izolacija ovoja ter pravilna vgradnja in kakovostnega stavbnega pohištva. Prezračevanje v tovrstnih hišah poteka preko stavbnega pohištva.

Danes vam predstavljamo projekt, ki prihaja iz sosednje Avstrije, Peter Kneidinger je za arhitekturni biro  AL1 ArchitektInnen za naročnika zasnoval varčno hišo Gemini +. Gre za dva objekta v obliki črke L, ki ustvarjata medsebojni dialog. Obenem se pa med njima tvori krasno, proti vremenu zaščiteno dvorišče. Ker zemljišče ni dovoljevalo tako velikega objekta ga je arhitekt razdelil na dva manjša, ki pa sta med seboj povezana s kletjo. Celotna hiša je rezultat tesnega sodelovanja z naročnikom, arhitektom in skupino strokovnjakov, ki so želeli zgradbi vdihniti življenje in utrip ekologije. Fotografije objekta Gemini + si lahko ogledate v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2716'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha