Nasveti

Eleganten počivalnik

Počivalnik “Lounge Chair Opper” oblikovalca Grégoira de Lafforest a je prav gotovo kos pohištva, ki  navduši. Omenjeni oblikovalec ga je oblikoval posebej za galerijo Gosserez v Parizu. Na prvi pogled klasična oblika počivalnika, kaj hitro razkrije, da gre pri tem kosu za nekaj več. Sam stol je namreč sestavljen iz dveh popolnoma kontrastnih materialov – usnja in kamna.

Oblikovalec je navdih zanj našel v sedalih motocikolov iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Zakrivljeno usnjeno sedalo da sedečemu, občutek popolnega udobja in prilagajanja, ki ga nadgrajuje premišljena estetika. Zaobljene linije kar vabijo k počitku, medtem ko nam trdna osnova daje varen občutek. Dno počivalnika je carrarski marmor, ki se iz spodnje polovice stola vpenja vse do naslona počivalnika.

Z združitvijo dveh, na prvi pogled skorajda nezdružljivih elementov, je oblikovalec v počivalnik vnesel element presenečenja, ki pa ne dela prav nobenega kompromisa na račun elegance. Celoten stol je tako ravnovesje teže in lahkotnih linij. Obenem pa je stol praktičen- v njem se namreč skriva prostor za shranjevanje, ki se povsem decentno poda celotni podobi. Omenjeni počivalnik si lahko ogledate v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2875'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha