Kopalnice

Ureditev ločenega stranišča

Prav gotovo smo se že vsi kdaj znašli v vrsti pred kopalnico. Jutranja naglica. Polna hiša. Vi pa bi želeli zgolj na stranišče. Kako priročno je ločeno stranišče, se pokaže predvsem, ko je v hiši oziroma  stanovanju več oseb.

V kolikor se šele lotevate gradnje hiše ali vam prenova stanovanja dopušča umestitev ločenega stranišča, vam ga v primeru da bo v vašem domu bivalo več oseb, toplo priporočamo. Tako umeščen wc pa je tudi krasna prostorska rešitev za obiske, ki tako ne rabijo na toaleto v kopalniške prostore.

Kljub temu, da so samostojni straniščni prostori običajno majhni, potrebujejo tudi ti vso pozornosti pri opremljanju. V spodnji galeriji vam predstavljamo projekt opreme ločenega  stranišča, ki smo ga opremili za enega izmed naših naročnikov. Ker je prostor izrazito ozek, je bila zelo pomembna izbira keramike. Poigrali smo se s kombinacijo 3 različnih ploščic.

V spodnjem delu je keramika v videzu lesa, položena pravokotno na prostor, sledi linija keramike v svetlem odtenku, ki poteka vzdolž prostora. Pas le te, pa po sredi prekinja majhen mozaik v zemeljskih tonih. Tudi kopalniško pohištvo je v celoti prilagojenu ozkemu prostoru. Kljub majhnosti pa ima stranišče umivalnik s spodnjo omarico, stranišče in ločen pisoar. Omenjeno stranišče si lahko ogledate v spodnji galeriji.© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha