Zunanjost

Ureditev zunanjosti-fasade

Vaša hiška stoji. Tudi zunanjost je že za silo. Sedaj vam dejansko manjka še zadnja pika na i. Fasada. Izbira slednje je pa pogosto ravno najtežja. Z napačno in neprimerno izbiro zlahko povzročimo neharmoničnost in povsem skazimo videz objekta. Izbira fasade z razporeditvijo odprtin, oken in vrat, je pomemben dejavnik estetskega videza objekta in umeščenosti slednjega v prostor.

Na kratko. Fasada im dve glavni funkciji. Je zaščita obzidja pred zunanjimi vplivi in dekorativnost. Kakovostna fasada mora biti paroprepustna, poleg tega pa mora tudi odbijati dež. Poznamo različne tipe fasad. Najpogostejše so: prezračevalne, neprezračevalne, kontaktne fasade, stiropor fasade, lamelna fasade, termoizolacijska fasade in apneno-cementne fasade. Odločitev za tip fasade je pogojen s samim objektom, finančno konstrukcijo in navsezadnje z okolico.

Strankam pri InDizajnu, zmeraj toplo priporočamo izris zunanjosti. S pomočjo fotorealistične 3D vizualizacije, lahko namreč zelo hitro spremljamo in vidimo bodoč izgled našega objekta. In tako pred samo realizacijo uvedemo spremembe, kar je v fazi, ko je fasada že zaključena skorajda nemogoče. Velikokrat se zgodi, da stranke med delovnim načrtovanjem ugotovijo, da jim prvotna ideja in videz fasade, sploh ni všeč. Za stranko iz Mislinje smo izrisali zunanjost poslovno stanovanjskega objekta. S barvno študijo in umeščanjem linij ter relifnim spreminjanjem fasade, smo iz velikega objekta uspeli ustvariti razgibano zunanjost, ki se lepo staplja s okolico. V spodnj galeriji si lahko ogledate rezultat našega dela.© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha