Nasveti

Dekorativne stenske obloge

Opremljanje stanovanja je vzklic naprednim dizajnom in inovativnemu pristopu pravcati izziv. Puste stene in dolgočasne barve so preteklost. Na pohodu so živahne barvne palete. Pisane tapete in dekorativne stenske obloge. Slednje so v zadnjem času velika uspešnica v opremljanju stanovanj. Razpon materialov in vzorcev, ki se pojavljajo na stenah, je izjemno raznolik: od foto tapet z realističnim prikazom pa do naravnih in umetnih materialov, ki obogatijo in poudarijo stene v prostoru. Z dekorativnimi oblogami lahko v celoti ali samo delno preoblikujete prostor. S dodajanjem zidnih elementov se lahko poigrate in ustvarite zanimive kontraste, poživite prostor in ga celo stilsko približate pohištvu. Dekorativne zidne obloge so lahko naprimer  poudarek v vseh prostorih, a v vsakem drugačen. Če ste za dnevno sobo izbrali eno vrsto zidne obloge, na primer iz naravnih materialov, potem za spalnico ali otroško sobo izberite drugačno, denimo umetne materiale ali fototapete.

Mi smo naš navdih našli v delu oblikovalskega podjetja 24° Studio’s. Pri prenovi starega stopnišča v Pyrgos na Santoriniju, so ohranili prvotno karakteristiko stavbe in ji dodali svež veter v obliki stenske obloge. Ta ponazarja tipične grške motive, ki se v ponavljajočem vzorcu razigrano pojavljajo v obliki školjke. Le ta se nato razgibano vije proti vrhu stopnišča. S preprosto uporabo papirnatih panelov in LED diod so arhitekti dosegli neverjeten optičen občutek, ki da prostoru povsem novo noto. Združuje preteklost in sedanjost. Staro in novo. V popolni harmoniji. V spodnji galeriji si lahko ogledate rezultat njihovega dela.  Morda se tudi vam utrne kak oblikovalski navdih.

Ohranitev starega

Pridih novega

Harmonija

Preprosta motivika

Eleganca

Igra svetlobe

Minimalizem s sporočilnostjo

Lepota beline

Inovativna zasnova

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2474'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha