Zunanjost

Fasade

Fasada je “obraz” vaše hiše. In kot je krasno pogledati lep ženski obraz, je tudi pri fasadah tako, da mora pogled nanjo narisati zadovoljen nasmešek na obraz.

Le kratek sprehod po poljubnem naselju pokaže, da je fasad prav toliko, kot je hiš. Te se ne razlikujejo zgolj po barvah. Ampak tudi načinu obdelave, izbiri materiala, postavitvi dekorativnih elementov, … Da, izbira fasade je v celoti precej kompleksna stvar.

Najprej je potrebno zadostiti tehničnih zahtevam stavbe. Premazi in fasadne barve se namreč razlikujejo glede na sestavo podlage, oprijema na le to in nenazadnje sta tukaj še vremenski in svetlobni faktor. Ob vsem tem pa ne smete pozabiti na osnovno funkcijo fasade- to je njena izolativna lastnost.

Pri izbiri prave fasade za vaš dom, je najboljši pripomoček prav gotovo 3D vizualizacija. Ta vam še pred samo realizacijo in dejanskimi stroški, prikaže kako bo vaš objekt zgledal z izbrano fasado. Tako vi pridobite, obilico manevrskega prostora za morebitne popravke in seveda prihranite goro denarja, ki bi ga vložili v slabo izbrano fasado. V spodnji galeriji si lahko ogledate primer 3D vizualizacije zunanjosti hiše.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha