Stanovanja

Minimalistično stanovanje

Minimalizem je zadnje čase najbolj priljubljenih načinov opremljanja stanovanja; najverjetneje prav zato, ker njegova izredno enostavna estetika deluje pomirjujoče in sproščujoče. Je način opremljanja, ki je izjemno čist in organiziran. Enostavno ne pušča prostora za kaos. Vse, kar se vidi, mora imeti jasno namembnost; vse se uporablja vsakodnevno. Slednje zahteva jasno opredelitev kaj je za vas sploh bistveno in zna se zgoditi, da boste morda morali število svojih stvari celo zmanjšati, ker jih enostavno ne boste mogli nikamor več pospraviti. Dekorativnih predmetov naj bo čim manj, poleg tega pa naj bo njihov dizajn čim bolj preprost.

Linije morajo biti torej čiste; prostor pa spremenite v zanimiv tako, da vključite vanj različne geometrijske oblike. Izogibajte se policam, saj so namenjene razstavljanju predmetov, minimalizem pa zahteva čim manj stvari, ki so na ogled. Ko se lotite opremljanja minimalističnega stanovanja, se najprej odločite, katere barve boste vključili. Barvna shema prostora naj bo seveda čim bolj preprosta, čeprav to ne pomeni, da ne smete uporabiti tudi katere izmed živih barv. Ključni koncept minimalizma je lepota preprostosti. Če se odločite za živo barvo, zato izberite le eno ter jo spremenite v osrednji element prostora. Vse drugo naj bo bele ali katere druge nevtralne barve.

Pri InDizajnu smo se za našo stranko lotili izrisa minimalističnega stanovanja. Želje naročnika so bile: minimalizem, svetli prostori in uporabnost sodobne tehnologije. Pri snovanju dizajna pohištva nam je bilo osnovno vodilo preprostost, čiste linije in sodobni materiali. Gre za odprto stanovanje, ki iz kuhinje in jedilnice, prehaja v svetel dnevni prostor. Bela barva in minimalizem v ospredje postavljata resnični dekorativni element stanovanja, to so barvni dodatki in slike ki bodo gradili vzdušje stanovanja. Za prijetno počutje smo uporabili toplo ambientalno osvetlitev, ki minimalistično opremo obogati.© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha