Dnevne sobe, Kuhinje

Trendi in osebna nota

Pohištveni trendi se menjajo skupaj z letnimi časi. Naglo in drzno. Trenutno je mogoče zaznati več aktualnih trendov, ki se kažejo kot sodobni minimalizem, vračanje k naravi s poudarjanjem naravnih in recikliranih materialov in barv, recikliranje oziroma prenavljanje starega pohištva, aktualni pa so tudi retro dodatki.

Ponekod je zelo živa tudi nostalgija po preteklih stilih in slogih notranjega opremljanja, kar se kaže v njihovem vse večjem prepletanju s sodobnimi elementi in trendi. Z novim, sodobnim načinom življenja pa prihaja tudi do opaznega spreminjanja načrtovanja, oblikovanja in namembnosti prostorov, ki se organizirajo vedno bolj funkcijsko, kjer denimo kuhinja ni več zgolj prostor za kuhanje, ampak vse bolj prevzema tudi vlogo prostora za druženje. Pri opremi kuhinje se tako po eni strani vračamo k topli in z nostalgijo obarvani kuhinji, kjer prevladuje uporaba naravnih materialov. Po drugi strani pa je za zadnje modne smernice značilna kuhinja minimalističnega videza v slogu neomodernizma. To je oprema čistih linij, ki daje videz sterilne čistoče in kjer prevladujeta kovina in steklo.

Ne glede na to, kako nas navdušuje opremljanje po trendih, pri InDizajnu zmeraj trdimo, da je pomembna, tudi osebna nota, saj ta v stanovanje vnaša domačnost. Za eno izmed naših strank, smo izrisali projekt odprte kuhinje, ki se podaljšuje v jedilnico in prostorno dnevno sobo. V spodnji galeriji si lahko ogledate rezultat našega dela, ki je predstavljen s pomočjo 3D vizualizacije.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha