Nasveti

Vrata malo drugače

Vrata. Vhodna, sobna, zvočnoizolirna vrata, klimatska vrata, protivlomna vrata, protipožarna vrata,…Vrata?! Zveni, tako tako vsakdanje običajno, kajne? Vrata?! Naj se sliši še tako banalno, imajo vrata imajo kljub svoji vsakdanjosti in vseprisotnosti tudi globlji, simboličen pomen v naših življenjih. Skozi celotno zgodovino človeštva, domala v vseh znanih civilizacijah, so vrata pomenila točko prehoda iz enega stanja v drugega, iz ene prostorske danosti v drugo. Skozi njih prehajamo iz zunanjosti v notranjost. S vrati razmejimo prehode iz hodnika v stanovanje v sodobnih večstanovanjskih stavbah. Vrata so namenjena za vhode v druge sobe, pisarne, konferenčne dvorane, učilnice, vrtce, garaže, podstrehe, kleti. Pri izbiri vrat moramo biti predvsem pozorni na to, da so toplotno in zvočno izolativna, ter nudijo varnosti, pa tudi estetske komponente. In prav estetskih komponent vrat se bomo dotaknili danes.

Karim Rashid je oblikovalec, ki neutrudno navdušuje s svojimi pisanimi in bogatimi izdelki. Danes vam iz njegove bogate bere dizajnov, predstavljamo odštekane vratne potiske, ki jih je izdelal v sodelovanju s podjetjem Sensunels. Pri oblikovanju, Karim seveda ostaja zvest, večbarvnosti in bogatim linijam. Ponuja žive barve in zanimive igre oblik. S svojim delom vratom nameni skorajda drugo funkcijo. Vrata ne odpirajo zgolj en prostor v drugega, temveč privlačijo poglede in delujejo galerijsko-skorajda kot slike. Gre prav gotovo za kose, za katere lahko rečemo, da bi postavljeni v odprtih pisarnah, poskrbeli, da bi vsi ostali budni. V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj teh sodobnih, psihedeličnih vzorcev Karima Rashida.

Črno-bel sodoben dizajn

Vijolična z modro

Neon zelena

Magnet za poglede

Pikčasto roza

Fuksija s ščepcem oranžne

Eleganca sive

Pisan dizajn

Svetlo modra

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2275'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha