Nasveti

Povečava hiše po Japonsko

Danes  vam predstavljamo lično japonsko hiško, ki je svoji minimalistični podobi dodala dodaten del, ki prav nič ne moti spokojnosti celotnega objekta. Temu kvečjemu v veliki meri prinaša dodaten bivalni prostor. Gre za delo poznanih oblikovalcev mA-style Architects, ki so to tipično japonsko hišo spremenili v izstopajoč dom.

Preobrazba celotne hiše je pomenila, priključitev novo nastalega objekta k obstoječemu objektu. Nov del hiše zajema manjši del s lastnim spodnjim nadstropjem, ki se s hišo povezuje preko vrta in manjšega hodnika. Na ta način je hiša na nek način povezana, a vendarle malce  prostorsko ločena. Oblikovalsko izrazit del hiše je prav gotovo lesena strešna konstrukcija, ki poudari minimalistično noto prizidka.

Kot omenjeno, je posebnost hiše prav gotovo njena streha. Čiste “v” linije omogočajo pritok naravne svetlobe in svežega zraka, obenem pa nudijo obilico mansardnega prostora, ki so ga arhitekti spretno izkoristili. Lep dizajnerski dodatek so tudi stropne lučke, ki so pravzaprav viseče žarnice. Te simbolizirajo razsvetljeno zvezdno nebo in poudarjajo umirjenost celotne arhitekture. Osrednji prostor nove  zgradbe je za  študijske namene. To funkcijo dodatno poudarjajo številne knjižne police. Stopnice vodijo do manjšega mansardnega prostora, ki ga lahko uporabijo kot bralni kotiček ali preprosto, kot prostor za oddih.

Simpatičen hišni prizidek, ki so ga arhitekti poimenovali  Koya No Sumika, si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

 

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2860'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha