Nasveti

Stol s senčko

Izbira pravega stola, že sama po sebi ni lahka naloga. Dimenzije človeškega telesa postavljajo določene zahteve glede dimenzij stola, predvsem višino sedišča, njegovo globino in širino, višino naslona za hrbet ter položaj in višino naslona za roke. Vendar ne moremo trditi, da je glede na izpolnjevanje človeških proporcev in zahtev, popoln stol tudi zares udoben, uporabniku prijazen in sodobno oblikovan. Oblikovalci so tako pri snovanju novega stola razpeti med antropometričnimi zahtevami, modnimi smernicami in materiali.

V podjetju Duffy iz Londona, so oblikovalci razvili pameten stol, ki v svojem bistvu združuje zgoraj naštete pogoje in se obenem poigrava s percepcijo gledalca. Vsak stol, ima trajno, neomajno senco, ki deluje ne le kot vizualno posebnost, ampak je sestavni del strukture in nudi podporo na konzolah. Zdi se, da stol lovi ravnotežje na dveh nogah in ga dopolnjuje z različnimi znaki v senci. Ob tem se gledalec nehote sprašuje, od kod prihaja sonce. Nam je všeč lahkotnost ideje in poigravanje z osnovnimi oblikovalskimi idejami. V spodnji galeriji si lahko ogledate njihove izdelke.

a

b

c

d

e

f

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2342'}); });

Strani: 1 2© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha