Kopalnice

Oprema kopalnice

Pravijo, da se dan pozna po jutru. In jutro, prav gotovo nariše njegov začetek. V kolikor svoja jutra pričenjate v dovršeni kopalnici, ste že korak bližje dobremu dnevu. Kopalnice spadajo med prostore, kamor dnevno zahajamo in ki, zaradi svoje namembnosti, močno vplivajo na naše vsakodnevno počutje. V današnjem času je izbira opreme za kopalnice zelo odvisna od njene velikosti. Njenim dimenzijam se prilagajajo tako velikosti in barve ploščic, kot tudi izbor ostale sanitarne opreme. Nekatere kopalnice so izredno majhne, celo brez dnevne svetlobe, sodobni projekti pa vključujejo v stanovanjske površine kopalnice večjih dimenzij.

V primeru majhnih kopalnic moramo razmisliti o ekonomičnem in funkcionalnem izboru opreme. Prostor, kjer je predviden umivalnik, naj bo opremljen s kopalniško omarico z vgradnim umivalnikom, nad njim pa omarica z ogledalom, ali pa ogledalo z različnimi odlagalnimi poličkami. Priporočljiva je tuš kad s tuš kabino, ki zavzame manj prostora, kot kopalna kad. Velika kopalnica dopušča domišljiji večje možnosti, zato tudi ni posebne omejitve pri izboru ploščic. Lahko so vseh dimenzij in barv, ter bogate z dekorji. Vanjo lahko vključimo dvojni umivalnik, ki omogoča hkratno uporabo dveh oseb in večje število kopalniških omaric, ki bodo poskrbele za red v tem prostoru.

Prav tako je pri opremi kopalnice potrebno upoštevati pravilno razsvetljavo, število vtičnic, elektriko pa je potrebno napeljati tudi na mesta, kjer se bodo morebiti vgrajevale masažne kopalne kadi. V spodnji galeriji vam predstavljamo nekaj koplaniških idej, ki smo jih pri InDizajnu izdelali za naše naročnike. Rešitev so predstavljene s pomočjo 3d vizualizacije.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha