Nasveti

Pogovor z arhitektom 2.del

Temi, ki se je pri pogovoru z arhitekti ne gre izogniti, so prav gotovo finance. O nekaj ključnih točkah, ki so pomembne na prvem sestanku z arhitektom smo na naši strani že pisali. Danes se bomo pobližje dotaknili še izdatkov.

Vse se prav gotovo prične s stroški in vprašanji povezanimi s stroški. Vprašanja, kot so: “Koliko bo to stalo? Kakšen bo znesek projekta? Posamezne gradbene ali obnovitvene faze in njihova cena? Koliko plačati podizvajalcem? ,..” morate nujno preveriti pred samim pričetkom dela. Arhitekt vam bo ob tem svetoval, kako se lotiti dela, kje prihraniti in na kaj je potrebno biti pozoren.

Svetujemo vam, da ste pri financah iskreni sami seboj in realistični. Zadnji stavek zveni morda smešno, a se v praksi še kako izkaže za pomembnega. Če to prenesemo v resnično življenje: “Nikar se ne lotite gradnje vile, če veste da boste lahko financirali in predvsem vzdrževali manjši dom.” Arhitektu jasno povejte, kaj so vaši finančni okvirji. Na ta način bosta oba prihranila nepotreben čas (in denar) pri spreminjanju prvotnih načrtov.

Pred pričetkom del naj vam arhitekt izdela finančen okvir. Ta vam bo dobro vodilo pri urejanju finančnih sredstev. Nikar ne pozabite, da je dobro zneske za vsak slučaj zaokrožiti navzgor in se tako izogniti morebitnim presenečenjem in neljubim zapletom, ki se tako ali drugače pojavijo. Seveda pa velja pravilo, da je arhitekt prva oseba na katero se lahko obrnete z prav vsakim vprašanjem, ki vas tare v zvezi z vašim prostorom.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '9433'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha