Nasveti

Otroške sobe

Tako kot ostali prostori, je tudi otroška soba prostor, za katerega si moramo vzeti čas. Ponavadi se posvetimo opremi prostora že ob rojstvu otroka, zato je potrebno vedeti, da je otroška soba prostor, v katerem se zgodijo velike spremembe. Soba mora biti zasnovana tako, da je zmožna slediti razvoju in odraščanju otroka, saj ima otrok pri rosnih letih povsem drugačne potrebe in zahteve kot najstnik.

Prostor za igrive

Prijetne barve

Uporabite vgradne omare

Sprva poskrbimo, da se otrok v sobi dobro počuti, ima dovolj različih barv in površin za igranje – da mu je soba zanimiva, kasneje pa se pokaže potreba po pametni izrabi prostora za sproščeno učenje. Barve na otroka delujejo vzpodbudno, z njimi pa lahko dosežemo tudi boljšo organiziranost otroka, saj si laže zapomni, kam pospraviti oblačila in igrače – in kje jih kasneje hitro najti. Otroci si lahko izberejo tudi foto tapeto – s svojim priljubljenim junakom, saj ob njej nevede bogatijo svojo domišlijo, ko pa jo prerastejo, je fototapeto enostavno zamenjati.

Otroška soba rumeno bela

Včasih je dobro v otroško sobo umestiti ogledalo, saj s tem optično povečamo prostor, vendar so si mnenja stroke o tem neenotna. Velja razmisliti, kaj bi si želeli sami in če je prav da se otrok že v mladosti navadi na svojo podobo.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '293'}); });

Strani: 1 2© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha