Nasveti

Notranja oprema garsonjere

Garsonjera je beseda francoskega izvora, ki v svoji prvotni obliki označuje samskega fanta. Garsonjere pa nikakor niso zgolj domovanja za samske ljudi. Ob cenah na nepremičninskem trgu in vedno bolj fleksibilnimi delovnimi razmerji, postajajo vedno bolj iskane stanovanjske rešitve. Garsonjera je tako manjše stanovanje z eno sobo, kopalnico, predsobo in majhno kuhinjo ali brez nje. Garsonjera ni le soba, ampak pravo stanovanje! Zaradi omejenega bivalnega prostora, je njeno opremljanje pravcati izziv.

Predlagamo, da pričnete s načrtovanjem postavitve osnovnih kosov pohištva: postelje, omare, mize in omare. Običajno je kuhinjska niša določena s potekom vodovodne napeljave. Velika pomoč pri urejanj majhnih prostorov je prav gotovo izris prostora. Ta nam omogoča pregledno sliko postavitve notranje opreme in tako prihrani marsikateri sivi las in nepotrebno zavržen evro.

Notranja oprema garsonjere nam mora tako omogočati prostor za delo, počitek in nenazadnje za zabavo s prijatelji. Ob vsem tem pa elementi notranje opreme nikakor ne smejo “zavzeti” celotnega prostora. Posteljo tako naprimer umestite v kotiček, ki ni viden vsem. V kolikor vam prostorska zasnova dopušča, jo ločite s omaro ali špansko steno. Dobra rešitev so tako imenovane postelje-kavči. Ti so čez dan udobni počivalniki, ponoči pa prostorna postelja. V tem primeru je najboljša umestitev postelje v kotiček, ki bo čez dan družaben. Jedilna mizo postavite čim bližje kuhalnemu kotičku. Poiščite stole, ki zavzamejo malo prostora in se morda lahko zložijo. Omare naj bodo čimbolj praktične in omogočajo dovolj shranjevalnega prostora.

V garsonjeri pravzaprav velja zlato pravilo: “Manj je več”. Nekaj primerov notranje opreme garsonjere vam predstavljamo v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2890'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha