Nasveti

Moja soba…sobica….

Se še spomnite svoje prve otroške sobe? Kako čarobno in veliko se vam je vse zdelo? Poznali ste prav vsak kotiček in še v največjem neredu ste zmeraj našli vse igrače. Otroška soba je otrokov prvi lasten prostor in ima izreden vpliv na njegov razvoj. Skozi razvijanje potreb in spoznavanje le teh otrok krepi svoje doživljanje sveta in primerno urejena soba je nujno potreben gradnik pri odraščanju vašega malčka.

Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas in premišljeno umestiti prav vse detajle . Otroška soba naj bo zasnovana tako, da je zmožna slediti razvoju, potrebam in odraščanju otroka, saj ima otrok v začetnih letih povsem drugačne potrebe in zahteve kot pa otroci najstniških let. Najprej moramo poskrbeti, da se otrok v sobi dobro počuti, ter, da je njegova soba ustvarjena iz veliko različnih barv in površin za igranje. S tem bomo poskrbeli, da mu  bo soba zanimivejša, kasneje pa se pokaže tudi potreba po pametni izrabi prostora za sproščeno in mirno učenje. Same barve v otroški sobi na otroka delujejo zelo vzpodbudno, z njimi pa lahko dosežemo tudi lažje organiziranost otroka, saj si laže zapomni, kam pospraviti oblačila in igrače ter kje jih kasneje hitro najti.

Pri izbiri pohištva priporočamo fleksibilno razmišljanje oziroma naknadnega dokupovanja le tega. Otroci rastejo in z njimi tudi njihove potrebe in želje. V kolikor planirate,da bo vaš otrok sobo kasneje delil s bratcem/sestro poskusite to upoštevati že pri sami zasnovi sobe. V kolikor vam primanjkuje idej kako razporediti pohištvo, katere barve izbrati, dodatke,…priporočamo,da se odločite za izris prostora, ki vam bo prav gotovo  prihranil marsikateri sivi las.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1802'}); });

Strani: 1 2© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha