Nasveti

Bela kot prvi sneg …

O barvah in njihovem vplivu smo na naši strani že pisali. Danes vam želimo predstaviti belo barvo in njeno široko uporabnost.

Ljudje zmoremo razlikovati med najmanj 2000 različnimi barvnimi odtenki in njihovimi spektri.  Že pred več kot 3 tisoč leti so Kitajci poudarjali pomen barv, sodobna znanost pa ponovno odkriva, da imajo barve zgradb, barve notranje opreme in drugo velik vpliv na počutje človeka. Človek barve uporablja in se z njimi tudi izraža; služijo nam kot pripomoček pri komunikaciji in pomagajo kot sredstvo za spreminjanje počutja in okolice.  Svet okoli sebe lahko z barvami obogatimo, estetsko urejamo in si ga prilagodimo glede na lastne potrebe in želje.

Bela je fizikalno gledano vsota vseh barv. Kot najsvetlejša vseh barv pomeni bela – refleksijo luči in je popolna barva. Simbolizira luč, vero, idealno, dobroto, začetek, novo, čistost, nedolžnost, skromnost, resnico, nevtralnost, modrost, znanost, natančnost. Bela je barva jasnosti in je kot valovanje mešanica vseh treh naravnih barv: rumene, rdeče in modre. Zaradi tega se na belo večinoma odzivamo pozitivno. V povezavi z rahlimi modrimi odtenki deluje zelo hladno.

Belo stanovanje je svetlo, izgleda prostorno, vendar veliko beline izgleda pusto, sterilno in skoraj bolnišnično, zato se priporoča, da bele stene krasijo poslikave, posterji ali uokvirjene slike. Bela je tudi  pri otrocih zelo priljubljena, saj bela barva  ne ločuje med realnim in domišljijo in je barva kreativnosti.

V galeriji vam predstavljamo nekaj idej za ureditev prostora v belih odtenkih

Bela s kančkom maline

Stol v beli barvi

Kamin v svetlih tonih

Bele zavese

Minimalizem

Bela kredenca

Bela kopalnica

Moderna spalnica

Jedilnica s dodatkom črne

Izčiščena belina

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1781'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha