Nasveti

Moderno stanovanje

Danes vam za navdih predstavljamo sodobno opremljeno stanovanje iz Kijeva. Gre za delo dveh priznanih ukrajinskih arhitektov- Irine Mayetnaye in Mikhaila Golubova. Na prvi pogled stanovanje ne deluje poseben opremljevaljski izziv. Kako velik zalogaj je bilo stanovanje, pa se izkaže že če odgrnemo zavese. Stanovanje je namreč locirano tako, da vsa okna gledajo na sosednjo stavbo, kar je pomenilo da sta morala arhitekta pošteno zavihati rokave, da sta poskrbela da ima novo nastali dom, dovolj naravne svetlobe. Rezultat njunega dela je moderno in funkcionalno stanovanje za mlado družino z otroci, ki se razprostira na dobrih 90ih kvadratnih metrih.

Arhitekta sta iz potrebe po naravni svetlobi, zasnovala glavne tri osebe okrog zidu, kjer se nahajajo okna. Tako sta poskrbela, da so spalnica,otroška soba in pisarna dovolj osvetljena. Hodnik, ki povezuje ostale prostore ima steklena vrata, kar dopušča prehajanje svetlobe. Osrednji prostor stanovanja je velika kuhinja, ki se od ostalih prostorov prav tako loči zgolj s drsnimi steklenimi vrati.

Zanimiva je tudi notranja oprema omenjenega stanovanja. Pohištvo je skrbno izbrano in potrjuje izbran okus naročnikov. Kljub temu, da gre za precej moderen ambient, je uporabljena oprema brezčasna. Sodobne linije, izvedene v naravnem lesu, kombinirane z nevpadljivimi barvami in dizajnerskimi dodatki, poskrbijo za umirjeno, a hkrati domače vzdušje stanovanja. Omenjeno stanovanje si lahko ogledate v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '5807'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha