Nasveti

Loft

Z besedico » Loft«  v ZDA označuje velike poslovne prostore, opuščena skladišča, ki so preko preureditve in sanacije dobile bivalno namembnost. Vrednost besede je po oblikovalski rešitvah, bližje ureditvi  »penthousa«, saj lofti s svojimi ogromnimi bivalnimi površinami nudijo popoln luksuz bivanja. Zahodni svet je v sedemdesetih letih za zadovoljevanje stanovanjskih potreb začel posegati po industrijski arhitekturi, takrat so s tem trendom začeli newyorški sodobni umetniki, ki so zaradi stanovanjske draginje kupovali opuščene delavnice in manufakture. Loft je tako postal sopomenka za velike in svetle prostore, ki kot nepopisan list dopuščajo veliko ustvarjalne svobode. Gre za stilizirane industrijske notranjosti, predelane prostore, ki jih povečini v svoj prid izkoriščajo arhitekti, oblikovalci in vsi, ki imajo pri nakupu dotične nepremičnine količkaj sreče in posluha za prenove.

Loft je običajno ogromen, izčiščen prostor. Po večini gre za površine okoli 100 m ², ki imajo visoke stropove, ogromna okna, veliko steklenih površine in vidne kovinske konstrukcije oz. gradbene elemente.  Preurejeni in obnovljeni dajejo lastnikom neomejene možnosti uporabe ambienta.

V kolikor se vam je uspelo dokopati do takšnega arhitekturnega bombončka vam v spodnji galeriji predstavljamo nekaj ureditvenih rešitev. Nas je povsem navdušilo delo Izraelskega dizajnerskega biroja Ando-Studio.  Morda najdete v njihovem delu tudi vi kak namig za ureditev stanovanja.

Dnevni prostor

Velika okna

Lounge kotiček

Vidna konstrukcija

Jedilnica

Svetel ambient

Steklene površine

Hodnik

Visoki stropovi

Prostor za spomine

Kuhinja

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1862'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha