Nasveti

Vrnitev retra v velikem slogu…

Z besedico retro označujemo stil, ki s svojo izpovednostjo v sebi združuje prvine starega in sodobnega. Vsebuje slogovne značilnosti 60-ih in 70-ih let, ki so ponovno uporabljene v modernih različicah z novimi, sodobnimi materiali. Retro stil je enostaven in funkcionalen, toda zelo estetski. Najbolj tipična značilnost retro stila je  zaobljena oblika pohištva. Od polic,foteljev, stolov, luči do drobnih dekorativnih elementov. Gre za kombiniranje enostavnih in prečiščenih linij, ki so morda na prvi pogled minimalistične, a s bogatimi barvami, detajli ter  vrhunskimi materiali zelo premišljene in šik.

Sam retro slog v zadnjih letih doživlja razcvet v sodobni reinterpretaciji, zato bi ga skorajda lahko imenovali  “novi retro”. Pri opremljanju doma v retru stilu lahko resnično pustimo domišljiji prosto pot. Uporabimo lahko vse od decentnih in strogih linij do abstraktnih  vzorcev, potisk na tapetah, tekstilu ali na samem pohištvu.

Najbolj značilen kos retro pohištva je fotelj zaobljenih oblik z metalnimi zaobljenimi nogami. Metalni dodatki dajejo retro pohištvu, tisto piko na i. Za retro slog  je  zelo značilna uporaba prosojnih plastičnih materialov. Saj se spomnite še izredno modernih plastičnih stolov in miz?!  Ti so ponovno v modi.

Bistvo je v podrobnostih. Nočne  luči, stenske ure, police, slike , tapete, itd,…barve, barve in še enkrat barve. Verjamemo,da bo retro stil navdušil vse, ki obožujete slog 60. in 70. let a se obenem ne želite odreči udobju modernih linij. V spodnji galeriji vam predstavljamo nekajidej za ureditev ambienta, ki smo jih za vas poiskali pri : Hai Tharru, Thiago Marcondesu, Saschi, HePe Designu, Polygon Eateru, Johnny Youngu,…

Retro rumena ura

Barvna sofa

Otroška nostalgija

Kuhinja

Retro kopalnica

Dnevni prostor

Retro luksuz

Izčiščeno z dotikom retra

Retro dekor

Retro Gorenje

Bogati vzorci

Retro dodatki

metalnimi zaobljenimi nogami. Metalni dodatki dajejo retro pohištvu, tisto piko na i. Za retro slog  je  zelo značilna uporaba prosojnih plastičnih materialov. Saj se spomnite še izredno modernih plastičnih stolov in miz?!  Ti so ponovno v modi.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1841'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha