Nasveti

Izbira sedežne garniture

Jaz sedim, ti sediš, on sedi… v kolikor je izbira prava, vsi dobro sedimo. In prav gotovo je eden izmed prvih kriterij pri izbiri sedežne garniture udobnost.

Avenue

Sleep

rest

 

Ko se odločamo za nakup le te, si je nujno vzeti dovolj časa za temeljit preizkus. Ali rečeno po domače: potrebno je vsako preizkusiti, se zlekniti, nekaj trenutkov posedeti. Tukaj je vsak strah in zadržek odveč. Le na ta način se lahko prepričate, da je izbrana sedežna prava za vas. Oblika in sestav sedežne garniture naj bo prilagojen karakteristikam prostora oziroma stilu in našim potrebam, torej kako se na njej počutimo in ali nam nudi potrebno udobje.

Bodite  pozorni na to, ali sedišče zagotavlja stabilnost telesa med sedenjem in ali omogoča udobno usedanje in vstajanje. Z nizkega, nazaj nagnjenega in mehko tapeciranega sedišča, v katerega se precej pogreznete, je težko vstati. To je še posebej velik problem pri starejših ljudeh. Globina sedežne garniture naj bo taka, da se lahko udobno naslonite in imate sproščeno pokrčena kolena. Ukrivljen hrbtni naslon je lahko moteč, saj se zaradi različnih višin uporabnikov vedno ne prilega ukrivljenosti hrbtenice. Upoštevati je potrebno, da na trosedu lahko ležite, česar dvosed ne omogoča. Prav tako je potrebno premisliti zakaj potrebujete posamezne dele garniture. Npr. ali bodo namenjeni sprejemanju gostov, poležavanje ali za sedenje.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1404'}); });

Strani: 1 2© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha