Nasveti

In potem je bila luč…

Osvetlitev se pogosto smatra, kot le eden od delčkov, ki sicer sestavljajo spekter arhitekturnih in oblikovalskih možnosti. Vendar primerna izbira luči že dolgo ni zgolj vizualni dodatek in mora vedno obsegati dvoje: estetiko in funkcijo. Svetloba ustvarja razpoloženje, riše zgodbe in daje domu končen dotik in značilnost bivanjskega prostora. Njena preudarna in premišljena raba pa navsezadnje dviguje kvaliteto bivanja.

Luči

Čudovita izbira

namizna luč

Osvetlitev deluje na principu kontrasta. Svetlo proti temnemu. Igra sončnih žarkov in kotičkov, kjer se skrivajo sence. Nekaj osvetlimo in spet nekaj skrijemo. Svetloba je tako vedno v nasprotju  s temo in obratno. Če smo sposobni razumeti hotenja, neločljivo povezana z načinom, kakor prostor razodeti v svetlobi, skupaj z načinom za dosego le-tega imamo osnovo za formiranje obojega: naših hotenj in hkrati ustreznih metod za njihovo uresničitev. Zato lahko brez lažne skromnosti lahko rečemo,da je svetloba v prostoru izjemno pomembna in je njena premišljena umestitev nepogrešljiva.

Ralph W. Emerson je prekrasno rekel: “Večina sence v tem življenju nastane zato, ker človek stoji tako, da ovira svojo lastno svetlobo.”

V galeriji vam predstavljamo svetila Fabbian in njihove oblikovalske rešitve.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1405'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha