Nasveti

Hiška na vinskem griču

Navdušila nas je zgodba »Hiške na vinskem griču«. Že njena arhitektura, inovativen dizajn, decentno umeščanje v okolje in oprema, jemljejo sapo. Za njo se zdi, da je vsak detajl do potankosti premišljen. Gre resnično za kvalitetno delo arhitekturnega biroja UNStudio. Hiška na vinskem griču je pozicionirana v ruralnem okolju v Stuttgartu. Gre za moderno vilo, ki dobesedno povzroči miselni preobrat. Zunanjo strukturo in obliko podpira tudi notranje stopnišče, ki se elegantno vije in narekuje oblikovalski tempo celotne zgradbe. Hiša je zgodba lepo prelivajočih krivulj in diagonalnih gibanj. Gre za igro močnih kontrastov : Ravne terase in vinskih gričev. Edinstveno spiralno obliko hiše omogoča nosilna konstrukcija iz betona, ki je zmanjšana na minimum. Streha in plošče so podprte s štirimi elementi: Z jaškom dvigala, 2 stebroma in 1 notranjim stolpom.

Zastekljen kotiček, kjer je jedilnica- odpira obseženo pogledom proti severozahodu in okvirja vinograde hriba, ki tvorijo prekrasno ozadje za hišo. S pomočjo drsnih plošč se lahko ta vogal hiše popolnoma odpre in tako se zabrišejo še zadnje meje med notranjostjo in zunanjostjo. Pogled iz dnevne sobe je podaljšan z uporabo popolnoma zastekljenih kotov od koder lahko stanovalci opazujejo bližnji park. V zgornjem nadstropju je spalni in wellness predel. Notranjost »Hiške na vinskem griču« s svojimi štirimi steklenimi deli omogoča dnevni svetlobi, da prodrejo globoko v hišo in s tem ustvarja različne prostorske atmosfere. Splošno vzdušje svetlobe se s pomočjo kontrastov naravnih hrastovih tal, naravnega kamna in gline še stopnjuje. Oprema je premišljena, dodelana in je resnično odraz njenih uporabnikov. V spodnji galeriji vam jo predstavljamo kot navdih pri vašem načrtovanju.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2570'}); });

Strani: 1 2



© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha