Nasveti

Čisto pravi “recikliranček”

Ob vsem napredku tehnologije in dizajna je prav, da pozornost posvetimo tudi izdelkom, ki niso “zgolj” lepi, ampak imajo tudi okoljsko noto. In prav s slednjimi se ukvarja britanski oblikovalec Benjamin Hubert. Njegovo zadnje deli je tako imenovani “Pod Chair”. Na prvi pogled izredno šik dizajnerski kos, ki pa je v resnici veliko več. Je stol, ki nudi prostor za privatno relaksacijo in počitek. Ob sedenju na njem imamo občutek, da nas obdaja majhen neviden ščit, ki nas varuje in obenem “cartlja”.

Omenjeni stol je oblikovalec razvil za nizozemsko pohištveno podjetje De Vorm. Stol je pravcati “recikliranček”- izdelan iz že uporabljenih materialov, ki jim je oblikovalec s pomočjo napredne predelave, vlil novo življenje. Tako so klobučevino, ki obdaja stol pridobili iz ponovno uporabljenih pet plastenk. Na leseno osnovo so s posebno tehnologijo nanašali plasti klobučevine. Gre prav gotovo za izjemen kos. Prvi argument je prav gotovo zeleni vidik- njegova produkcija dokazuje, da je recikliranje lahko izredno tenkočutno umeščeno v katerikoli dizajn. Kot drugo pa kos navdušuje s svojo vsestransko obliko. Umestimo ga lahko tako v privatne, kot javne zgradbe. Izraža moderen okus za piko na i pa je prijazen okolju.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '5771'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha