Nasveti

Arhaična lučka

Izbira primerne svetlobe v prostoru je  tako pomembna, kot sama notranja ureditev.  Kvaliteta svetlobe neposredno vpliva na  bivanjsko kvaliteto. Poznamo različne učinke oziroma lastnosti svetlobe. Tako poznamo razpršeno, usmerjeno, nežno, kontrastno, toplo in hladno svetlobo. Vse naštete lastnosti svetlobe bistveno vplivajo na vtis in učinek prostora, ki ga bo obiskovalec in nenazadnje uporabnik dobil. Zato je izredno pomembno, da v običajnem procesu oblikovanja svetlobe  najprej določimo ambientalne zahteve, katerim naj se svetloba podreja, določimo in predvidimo, kakšen vtis naj prostor naredi na obiskovalca. Nato pa izberemo tip svetlobe. Pri vseh teh vprašanjih vam pomaga 3d izris prostora, ki vam s pomočjo foto realističnih renderjev hitro in izredno natančno pokaže končen rezultat in učinek prostora.

V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo malce arhaično lučko. Gre za delo oblikovalca Peter Yong Ra-ja. Preprosta lučka z imenom Kaji je tako oklestena nepotrebnega kiča, da na trenutke deluje pradavninsko. Kombinacija tikovega lesa in elektro inštalacije. Preprosta kombinacija, ki zadene bistvo. Grob, malce industrijski dizajn, ki pa prijetno in toplo popestri ambient. Gre prav gotovo za kos o katerem se bo še govorilo.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2696'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha