Povpraševanje

Oglejte si še:
Ni sorodne vsebine

Klet

Ureditev vinske kleti

Poznate slovenski pregovor: »Hrana je za želodec, vino je za dušo.« Prav gotov bi se vsak pravi vinski ljubitelj strinjal, da ni hiše brez prostora za žlahtno kapljico. Vinske kleti.

In prav veliko željo- imeti vinsko klet, smo pomagali uresničiti eni izmed naših strank. Zanjo smo se namreč lotili izrisa kleti, namenjene hrambi vina. Nastal je zanimiv projekt, ki po svojem videzu spominja na »stare« vinske kleti. Prostoru daje rustikalen videz konkaven strop z vidnimi tramovi. Tega pa lepo dopolnjujejo tudi talne ploščice, ki spominjajo na zidake.

Stene so bele in tako dajejo optično podlag za kletno pohištvo. Prav vso je izdelano po meri. Stenske omarice v naravnem lesu omogočajo shranjevanje kozarcev. Zanimive odprte police pa poskrbijo, da so vinske buteljke vedno pri roki in na vidnem mestu. Krasen detalj je tudi velika kamnita stena. Prostoru daje izrazitost, kamen ob sodih pa poskrbi tudi za vzdrževanje primerne temperature kleti. Omenjeno vinsko klet si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 © 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha