Dnevne sobe, Kuhinje, Stanovanja

Stanovanje v Celju- arhitekturni sprehod

Prva misel, ki se utrne obiskovalcu ob ogledu stanovanja v Celju, je:  Pridi, povabim te v gozd. Greva skupaj odkrivat skrite zaklade. Vodilo arhitekta  pri opremljanju so bili: naravni, topli toni. Bela,sivo/bež, rjava in zelena v kombinaciji s svetlim, olivnim lesom. Belina sten poskrbi za izčiščen videz, ki ga krasno dopolnjujejo barvni poudarki. V pasovih se v dnevni sobi, kuhinji in jedilnici, pojavljajo elementi naravnega lesa, ki s svojo postavitvijo spominjajo na drevesna debla, izseke narave in tako v moderno zasnovo prinašajo pridih domačnosti.

Kuhinja je bela s visokim sijajem. Na pultu in določenih elementih se v ultra pasih pojavlja oliven les, ki v prostor vnaša dinamiko. Elementi so zasnovani v obliki črke u, kar lastnikom omogoča jasen in pregleden način uporabe le te. Prav tako je kuhinja na ta način odprta proti jedilnico, kar opazovalcem omogoča nemoten pogled na pripravo hrane in s tem ne loči gostitelja od svojih gostov. S tem pa tudi prostor diha in deluje prostornejši in svetlejši. Na steni se namesto klasične keramike, pojavlja potiskano steklo, ki s svojo raznovrstnostjo poskrbi za oseben pečat in s tem vnaša razigranost. Obenem pa ščiti steno in je skrajno enostaven za čiščenje. Linija kuhinje se elegantno prelije v jedilnico, kjer se igra beline in naravnega lesa ponovi. Ravne površine in  minimalistični zaključki. Naraven les v moderni izvedbi. Toplo usnje na stolih, ki omogoča dolgo posedanje in klepet v svetlem prostoru, ki se odpira na kuhinjo in dnevno sobo. Za popolno udobje pa poskrbi kamin, ki je postavljen na steno, ki poteka pravokotno na kuhinjo. Obdan s kamnom kar kliče po posedanju in dolgih zimskih večerih. Ogenj je še zmeraj človekovo prvobitno grelno sredstvo, ki v prostor ne prinaša le toplota, ampak s sencami riše povsem nove zgodbe in ob njem stanovanje zaživi v drugačnih, toplih tonih. Dnevna soba uporabniku s izbiro umirjenih tonov omogoča optimalen počitek. Sedežna garnitura v rjavih in sivo/bež tonih, keramika na tleh, ki lepo zaključuje in povezuje vse tri prostore. Na steni bela barva, ki jo decentno dopolnjujejo zeleni detajli, ki se ponovijo še v izbiri tekstilnih dodatkov in preproge.  Pohištvo je izdelano v beli barvi s visokim sijajem in dopolnjeno s dodatki pasov v olivnem lesu.

Prav gotovo bi lahko tukaj rekli,da gre za stanovanje, ki s svojo pojavnostjo izraža oseben pečat uporabnikov in govori zgodbo o izčiščeni eleganci s pridihom domačnosti.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha