Dnevne sobe, Kuhinje, Stanovanja

Stanovanje Brežice- Zelena oaza

Predstavljamo vam stanovanje, katerega »zelena« nit je minimalizem s pridihom domačnosti. Prevladujejo čiste linije, ravne in izčiščene površine, ki v kombinaciji s lesom in sijočimi ploskvami delujejo elegantno. Ničesar preveč in ničesar premalo, bi lahko na kratko rekli. Kot vodilo se povsod pojavlja zelena barva, ki s svojo izpovednostjo prinaša v prostor svežino. Zelena barva je prav tako barva s katero označujemo vztrajnost in sprostitev. Zato bi lahko stanovanju v Celju upravičeno rekli, zelena oaza sredi mesta.

Kuhinja je s kuhinjskim otokom povezana v odprt prostor, ki se odpira v jedilnico in nato v dnevno sobo. Bele površine se krasno zaključujejo s masivnim lesom, ki decentno spominja na elemente narave, gozda in deluje toplo in naravno. Zelen pas, ki se pojavi nad pultom deluje kot trava in vodi pogled v jedilnico, ki je odprta in napoveduje prijetna druženja s krasnim razgledom. Srebrni zaključki pri elementih dodajo piko na i. Jedilna miza je podaljšek kuhinjskega otoka in s svojo postavitvijo prinaša dvoje, je popoln izkoristek in prihranek prostora. Obenem pa gostu omogoča nemoten pogled na dogajanje v kuhinji in dnevni sobi in obenem družabno zaokroži vse tri prostore.

Preko jedilnice nas linije popeljejo v dnevni prostor kjer svežo belino dopolnjujejo elementi lesa in zeleni detajli. Zelena stena, ki kar kliče, da nanjo odložimo svoje najljubše stvari. Police, ki so v svoji osnovi zeleno minimalne delujejo zaradi zelene barve, kot dekorativen element, stilizirana podoba, ki se pojavlja v celoti. Preko oken, ravnih linij, zaključkov pohištva.

Star slovenski pregovor pravi: »Naredi dom srečen, pa boš srečen v domu.« V zavetju zelene oaze je prav gotovo vse lažje.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha