Dnevne sobe, Kuhinje, Stanovanja

Podstrešno gnezdece- mansarda

Prazna podstrešija v enodružinskih hišah in neizkoriščeno prostori pod streho v centru mesta se kar sami ponujajo, da ga uredimo v prijetne bivalne prostore. Mansarde so najhitrejša in morda cenovno malenkost ugodnejša rešitev stanovanjskega vprašanja za mlade družine.

Kadar se lotevamo nakupa ali prenove mansarde je pomembno upoštevanje določenih pogojev, oz. nasvetov. Priporočljivo je, da je stojna višina od 230 do 240 centimetrov in naj zavzema vsaj dve tretjini tlorisa, pri manjšem naklonu strehe pa bo potreben višji kolenčni zid. Drug, a ne manj pomemben pogoj je, naklon strehe. Idelanen naklon za čim boljši izkoristek podstrešja je od 35° in 55°. Pri naklonu strehe 40° in če je mansarda odprta do slemena, lahko uporabimo celo dva nivoja in si v višjem omislimo galerijo ali delovni kotiček. Streha pa mora biti kvalitetno izvedena, in sicer tako da špirovcem in strešnikom še ni potekla življenjska doba, torej, da nam ne zamaka ali celo piha. Pod drobnogled moramo vzeti tudi nosilno konstrukcijo in preveriti ali statično prenese dovolj preobremenitve. Dobro idejo je pa je zmeraj smiselno spraviti na papir.

Izris ureditve mansarde vam lahko pomaga pri usklajevanju želja ter za lažjo predstavo o izgledu bodočega prostora. Obenem pa bo tudi v pomoč za usklajeno izvedbo del. Za eno izmed naših strank smo pri InDizajnu pripravili 3d izris, ki si ga lahko ogledate v spodnji galeriji.© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha