Nasveti

Senčila – rolete, žaluzije

Ko zaključujemo gradbena dela, opremimo stanovanje, nam ostane še zunanja podoba doma.

Izbiramo lahko med več vrstami senčil, precej pa je tudi možnih izvedb – zato je priporočljivo da pravi sistem za objekt izberete skupaj z izvajalcem.

Žaluzije

Senčila na strešnih oknih

V kolikor načrtujemo senčila že ob gradnji so nam odprte vse možnosti – če izberemo rolete – nad okensko odprtino predvidimo prostor za omarico, ki jo kasneje prekrije fasada in ne zmanjša vidne odprtine. Pri vgradnji oken se še vedno lahko odločimo za rolete, le da na zunanji strani vgradimo podometno omarico senčila. Na ta način sicer malo zmanjšamo svetlobno odprtino, je pa omarica vseeno skrita. Pri adaptacijah podometno montažo določa debelina fasade. Še zadnja možnost pa je nadometni sistemi senčil – vgradnja na obstoječo fasado ali pa izbira žaluzij. Rolete Rolete so senčilo, primerno za novogradnje ali montažo na že izdelane fasade. Izbiramo lahko med cenovno ugodnejšimi PVC roletami ali kvalitetnejšimi alu izvedbami, ki so poleg dobre toplotne izolacije, še odličen zvočni izolator. Še posebej v poletnih dneh pa pride prav izvedba z vgrajenim komarnikom. Rolete za razliko od žaluzij poleg zatemnitve prostora varujejo tudi okenjski okvir. Notranje žaluzije

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so klasično in praktično senčilo. Izdelane so iz aluminijastih lamel. Montaža v okenski okvir manj poseže v prostor, poleg možnosti uravnavanja svetlobe pa so lahko tudi svojevrstna dekoracija prostora. Montaža pa ponavadi ni možna med termopan stekla. Zunanje žaluzije Za zunanjo dekoracijo so zelo uporabne zunanje žaluzije, ki imajo podobne lastnosti kot notranje, vendar šibkejše izvedbe niso primerne za vetrovna območja. Screen senčila Predvsem na modernejših stavbah se pojavljajo platnena senčila. Ki so primerna za notranjo ali zunanjo montažo. Z njimi povdarimo izgled stavbe. Na voljo je široka paleta barv, možen pa je tudi potisk z vzorci.

Pri izberi senčil je potrebno vedeti, da bo njihova barva vpljivala tudi na barvo svetlobe, ki bo vstopala v prostor. Za kvalitetno okolje pa velja prostor z čim bolj naravno svetlobo z čim manj neposredne svetlobe, ki povzroča odboje v prostoru.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '427'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha