Dnevne sobe, Kuhinje, Stanovanja

Odprti prostori

Kuhinje že dolgo niso več ločeni, zaprti prostori namenjeni zgolj kuharici oziroma kuharju. Sodobni oblikovalski trendi so odprli vrata kuhinj, ki se sedaj združujejo z jedilnicami in vedno pogosteje odpirajo v dnevne sobe.

Združena kuhinja, jedilnica in dnevna soba pa prinašajo številne prednosti. Prva je prav povezanost, ki se vzpostavi z nenehnim stikom stanovalcev. Tudi med pripravo slastne večerje lahko v kuhinji prijetno kramljate z gosti, ki vas čakajo v dnevni sobi.

Tako imenovano odpiranje prostorov pa navidezno tudi razširi in osvetli ambient. Tako lahko na razmeroma mali kvadraturi pridobite en velik prostor namesto treh malih. In prav svetel in odprt prostor je bila želja v projektu, ki vam ga predstavljamo v spodnji galeriji.

Kuhinja je bela v kombinaciji z beljenim hrastom, enaki elementi se pojavljajo tudi v jedilnici in dnevni sobi. Razmeroma majhen prostor je bela barva še dodatno povečala in dodala manevrski prostor za poigravanje z dodatki, ki se lahko zamenjajo glede na letni čas in razpoloženje.

 © 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha