Dnevne sobe, Kuhinje, Stanovanja

Beli minimalizem

Kadar opremljamo stanovanje, se moramo najprej odločiti, kakšen stil oblikovanja in paleto barv bomo uporabili. Pri opremljanju doma je priljubljen predvsem minimalizem v belem, saj slednji, uporabniku omogoča tudi največ manevrskega prostora. Popestrimo ga lahko že z majhnmi dodatki. Barvno sedežno, stensko dekoracijo ali preprosto vazico.

Pri opremi bivalnih prostorov igrajo barve odločujočo vlogo. Vsiljive in močne barve prostor optično zožijo, nasprotno pa dajejo mirne in nevsiljive barve občutek prostornosti. Izbira barve pa je zagotovo odvisna od atmosfere, ki jo želimo v nekem prostoru ustvariti. Bela je barva jasnosti in je kot valovanje mešanica vseh treh naravnih barv: rumene, rdeče in modre. Zaradi tega se na belo večinoma odzivamo pozitivno. Belo stanovanje je svetlo in izgleda prostorno.

Pri InDizajnu smo se lotili projekta t.i. belega minimalističnega stanovanja. Bela barva, kljub izredni izčiščnosti, ne deluje sterilno. Pohištvo je v beli barvi z visokim sijajem. Ostre linije in prepričljiv dizajn pa dopolnjujejo barvni dodatki. V kuhinji, se tako namesto ploščic, pojavlja stenska popestritev, ki ni zgolj modni dodatek, ampak tudi zaščita stene. Osrednji prostor ostaja nenapisana zgodba, ki se bo dopolnjevala s dodatki uporabnikov. Preprosto in šik. V spodnji galeriji si lhko ogledate rezultat našega dela, predstavljen s pomočjo 3D vizualizacije.© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha