Stanovanja

Bazen in savna v hiši

Predstavljajte si, da imate svoj bazen. Bazen v katerem se lahko okopate ne glede na vremenske razmere in do katerega lahko pridete, kar v copatih. Ko vam zadiši, pa skočite še v savno.  Projekt, ki vam ga predstavljamo danes, se ni ustavil zgolj pri sanjarjenju.

Pri InDizajnu smo se za eno izmed naših strank, lotili načrtovanja privatnega » mini wellnessa«. Želja in glavna ideja,  je bil udoben prostor za sproščanje celotne družine. Odprta zasnova ambienta pa je morala omogočati vgradnjo bazena, savne, ležalnikov za oddih in nenazadnje manjšega tuša in sanitarij.

Prostor je pozimi zaprt in deluje podobno, kot zimski vrt. Velike steklene površine, obrnjene proti soncu, tudi pozimi poskrbijo za prijetno atmosfero. Velika okna pa niso namenjena zgolj »martinčkanju« na soncu. So decenten prehod med zunanjostjo in notranjostjo. V hladnejših dneh so okna lahko zaprta, poleti pa široko odprta omogočajo vstop v bazen tudi iz vrta.

Za dodatno razvajanje v družinskem wellnessu, poskrbi savna. Izdelana je po sodobnih oblikovalskih trendih. Zunanja stena je oblečena v les, pika na i, pa so prav gotovo velika steklena vrata, ki uporabniku omogočajo stik z okolico. Sama zasnova pa je tudi izredno praktična in lahka za vzdrževanje. Rezultat našega dela si lahko ogledate v spodnji galeriji.© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha