Nasveti

Zeliščno okno

Pri InDizajnu smo se naravnost navdušili nad idejo japonskih oblikovalcev- tako imenovanim Zeliščnim oknom. Gre za krasen koncept, ki je za svojo izvirnost prejel nagrado Red Dot: design concept winner. Zeliščno okno je  dežna pregrada/polkno in obenem zeliščni vrt. Gre za izredno unikatno in edinstveno, morda malo nenavadno kombinacijo, ki pa povsem deluje. Koncept izhaja iz Japonske mentalitete: Manj je več in očitne problematike pomanjkanja prostora in predvsem naravnega zelenja v mestih.

Zeliščno okno je v svoji osnovi velikanski pladenj, ki omogoča uporabniku, da na svojem oknu goji poljubna zelišča. Pladenj je obenem dežni ščit in senca. Rastline so skorajda samo oskrbovane. Ob dežju so zaščite. Koncept je izredno dodelan in vsebuje odtok odvečne ode in nastavljiv kot in položaj pladnja. Menimo, da so oblikovalci Hsu Hao-Po, Chang Yu-Hui & Chang Chung-Wei domov povsem upravičeno odnesli prvo nagrado za inovativen koncept. V spodnjem videu si lahko ogledate na kakšnem principu deluje zeliščno okno.

VIDEO—— > Zeliščno okno

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2588'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha