Nasveti

Pručka nikoli ne zraste…

Verjetno ni Slovenca, ki se vsaj v otroštvu ne bi srečal s pručko. Zanjo ni človek nikoli prestar. Se spomnite, ko ste jo nosili seboj,da ste lahko ukradli poljub tistemu visokemu dekletu, s konca ulice?!

Pručka

Pručka iz smreke

Masivna pručka

Ideja za pručko izhaja iz malih sedal, ki so jih v času naših babic in prababic uporabljali pastirji, mlekarice in sirarji na planinski paši v svojih majhnih gorskih bivališčih. V majhnih kočah je bilo pomanjkanje prostora in tako je bila mala pručka primeren kos pohištva za večnamensko uporabo. Naši dedki in babice so si z njo pomagali pri trebljenju solate, lupljenju krompirja, prebiranju fižola, v hlevu pri molži, ob nedeljah pa pri čiščenju čevljev pred odhodom k maši.

Pručka je pohištvo skromnih dimenzij in mnogoterih uporabnosti,ki v dom vnaša domačnost. V kolikor ste na njeno vsestransko uporabnost že kar malo pozabili, je skrajni čas, da si osvežite spomin. Tako je. Pručka še zdaleč ni za med staro šaro!

Uporabimo jo lahko na nešteto načinov. Za  brisanje prahu z najvišjih omar,  je odlična pomoč pri menjava žarnic. Služi  kot podstavek za noge, počivališče pod mizo,..Je tudi izvrsten sedež za vse male nadebudneže in nepogrešljiv pripomoček pri kraji prepovedanih dobrot, s tistih visokih polic. Pručka se lahko v predsobi spremeni v poličko za copate ali podstavek za posode s pasjo hrano, v dnevni sobi lahko nanjo postavimo zvočnik ali lončnico ali nanjo odložimo prazno skodelico čaja, v kopalnici bomo nanjo odložili toaletni papir ali časopise, da se na tleh ne bodo zmočili, v spalnici pa najljubšo knjigo, tik preden nas premaga spanec.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1410'}); });

Strani: 1 2© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha