Nasveti

Osvetlitev s ščepcem geometrije

Osvetlitev prostora je za ureditev prostora izredno pomembna. Če je še pred nekaj leti veljalo, da zadostuje ena stropna luč, se danes svetlobnim študijam upravičeno namenja vedno več pozornosti. Na splošno ločimo dve vrsti osvetlitve glede na način, po katerem vpada svetloba: neposredno in posredno. Kadar pa govorimo o osvetlitvi prostora pa lahko osvetlitev razdelimo na tri skupine. Osrednjo: gre za stropno svetilko – lestenec, plafonjero ter stensko svetilko, ki je usmerjena proti stropu. Delovno: viseče svetilke, male svetilke, svetilke na omaricah in policah. In ambientalno: sem sodijo stenske, talne in namizne svetilke, majhne svetilke na omarah in policah.

Danes vam v naši rubriki nasvetov predstavljamo krasno stropno luč, ki se poigrava z osnovnimi geometrijskimi oblikami. Gre za izdelek oblikovalcev Markusa Dilger & Thomasa Hiemanna. Ta ogromna struktura na trenutke spominja na pravilne geometrizirane strukture molekul. In ravno struktura in oblika, daje tej stropni svetilki njen čar. Skozi lomljenje svetlobe in posledično, skozi nastale sence, se spreminja doživljanje prostora. Luč pa obenem tvori skorajda naravno, kristalom podobno obliko, ki služi tudi, kot dekorativni element. V kolikor bi takšno luč, želeli tudi sami je tukaj povezava: Dodeck Lamp.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2664'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha