Nasveti

Origami stanovanje

Origami označuje zgibanje papirja, ki sicer izvira iz Japonske, a je tudi že pri nas razmeroma znan in priljubljen konjiček. Danes origamije, tako kot druga  japonska ročna dela, predvsem podarjamo kot darila.Skozi stoletja  se je razvilo okoli 20 načinov zgibanja papirja. Vsaka zgubanka nosi pomen in vsaka barva naglašuje  njen pomen. Prvine origamija pa danes najdemo malodane povsod. Spretno se ga poslužujejo tudi oblikovalci in arhitekti.

Anna Marinenko je prodorna ukrajinska oblikovalka. Za svoji stranki je v glavnem mestu, ustvarila majhno japonsko oazo. Moderno opremljeno stanovanje, ki s svojo izčiščenostjo in uporabo zgolj minimalnih sredstev, časti in kaže spoštljiv odnos do klasične japonske umetnosti-origamija. Izbrane barve in odločne linije. Dodatki, ki zgolj poudarjajo osnovno vodilo. Črna in siva barva, pa kot potrpežljiva barvna podlaga, ponujata manevrski prostor barvnim dodatkom.

Oblikovalka je svoje delo opisala, kot idejo ustvariti pisano in živo stanovanje, brez pretirane uporabe barve, a obenem se truditi ne izgubiti v klasični igri belega pohištva in majhnih madežev barve. Torej poskušati poiskati vmesno pot. In iskati harmonijo in ravnovesje med pisano enostavnostjo. Prav gotovo gre za oblikovalsko drzno stanovanje, ki spominja na zgibanko, pop obarvan dizajn in na trenutke na pravcati oblikovalski »brain storming«. Dom za pogumne in tiste, ki želijo svoj dom popestriti s barvami in neklasičnimi oblikovalskimi prijemi.

Kuhinja v rdeči barvi

Jedilnica

Prostoren predprostor

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '1993'}); });

Strani: 1 2© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha