Nasveti

Enodružinska hiša D10

Celotna enodružinska hiša D10, ki je delo arhitekta Wernerja Sobeka,  je bila oblikovana tako, da na 182 m² nudi svojim prebivalcem maksimalno udobje, z obenem manjšo porabo energije, kot je bilo sprva z njeno obliko in strukturo predvideno. V snovanju hiše so arhitekti šli še korak naprej saj je  struktura  morala biti v celoti reciklirana, kar je pomenilo izogibanje uporabi lepljenih spojev ali kompozitov. Stisnjena med tlemi in konzole strehe, ima hiša od tal do stropa steklo, ki se odpira proti  zahodu, jugu in vzhodu. Streha temelji na dveh prečnih stenah na severu in 4 filigranski jeklenih stebrih, ki so za južno zasteklitvijo.

Hiša D10 je sestavljena iz betonske lupine, ki je  klet z garažo in pritličja, ki je v celoti izdelano iz lesa (čeprav to ni razvidno zunaj), z izjemo jeklenih stebrov. Notranjost hiše sovpada z njeno zunanjostjo. Hiša je opremljena povsem minimalistično in  izčiščeno. Moderno hiško vam predstavljamo v spodnji galeriji.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2725'}); });


© 2024 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha