Nasveti

Dnevne sobe

Dnevna soba je prostor v katerem čez dan in ob večerih preživimo največ časa. Je tudi del stanovanja ali hiše, v katerem gostimo prijatelje in je prostor, ki mora biti po okusu celotne družine.

V dnevnih prostorih so modne – linije, minimalistično pohištvo v progastih vzorcih, skrite vgradne omare in dekoracija, kjer v ospredje prihaja velikost in manjše število. Svojevrsten dodatek je tudi kamin, ki ga je potrebno pravilno umestiti.V kolikor pa nimamo kamina je prav, da v dnevno sobo dodamo nekaj kar izstopa – naj bo to stena z izstopajočo barvo, sedežna garnitura ali pa skrbno izbrana slika.

Dnevni prostor zaradi svoje velikosti ponavadi predstavlja tudi edino rešitev za računalniški kotiček. Če se le da računalniku namenimo vsaj nižjo predelno steno za nekaj zasebnost, pohištvo pa čim bolj uskladimo z preostalimi elementi v prostoru.

Za prostore kjer se dalj časa zadržujemo je primerna uporaba živahnih barvnih tonov, z intenziteto barve pa prilagodimo odtenek da bo ustrezal vsem družinskim članom.

Za razsvetljavo dnevnih prostorov je zelo primerna indirektna svetloba – se pravi luči ki osvetljujejo stene, te pa prostor. Take luči lahko skrijemo v police, ali pa uporabimo reflektorske luči, s katerimi popestrimo barve. Dobra stran indirektne osvetlitve prostora je tudi da nas taka luč ne moti pri gledanju televizije – s svetlobnimi odboj. Uporabimo pa tudi kakšno samo-stoječo svetilko, ki jo lahko po potrebi premaknemo – npr za branje, družabne igre, ali kakšno drugo delo.

Pri svetlobi je potrebno paziti tudi na naravno svetlobo. Eden pogostejših problemov nepravilno zamišljenih dnevnih prostorov je odboj sonca, ki večino dneva onemogoča gledanje televizije. Tako je potrebno prostor zagrniti, s tem pa običajno prostor z najlepšim razgledom za tedne spremenimo v klet.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '266'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha