Kuhinje

Lesena kuhinja

Pravijo, da je pot v gozd, pot domov. Les je prav gotovo tisti material, ki v nas s svojimi čudovitimi atributi vzbudi toplino in domačnost. Ljudje smo bili z njim v tesnem stiku skozi celotno zgodovino, sodobni materiali so ga malce potisnili v ozadje, a se sedaj vrača v velikem slogu. Pojavlja se v vseh kotičkih doma.Danes vam predstavljamo krasno leseno kuhinjo.

Združiti sodobne linije in rustikalno domačnost, je bila želja naročnika, ki se je na nas obrnil v iskanju nove kuhinje. Osnovana je bila prav ideja-kuhinja naj vsebuje čimveč svetlega lesa. Prostor pa naj bo odprt in svetel. Sami kuhinji je priključena jedilnica, ki se mora oblikovno ujemati s kuhalnim delom. S pomočjo 3D vizualizacije vam v spodnji galeriji predstavljamo končen izdelek- sodobno kuhinjo v leseni izvedbi. Linije so skrajno minimalistične in oklestene nepotrebnih dodatkov. Tako se tudi na prednjih frontah pojavlja zgolj t.i. sistem “push pull” za odpiranje vratc, s mehkim zapiranjem. Kuhinja ima prav vse kuhinjske pripomočke, ki jih potrebuje še tako zahteven uporabnik.

Za lažje delo je kuhinja razporejena v dva vzporedna pasova. Oba dela krasno povezuje bela delovna površina. Tudi jedilnica je v naravnem lesu z dodatkom stekla, ki še dodatno odpre sam prostor. Pozabili pa nismo niti na razsvetljavo. V samem kuhinjskem delu, smo v spuščen strop namestili t.i. “spot luči”, ki poskrbijo za usmerjeno svetlobo. Za primerno vzdušje v jedilnici, pa skrbi lestenec nad  mizo.© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha